🔐Политика приватности

Последње ажурирање: 28. фебруар 2024

Ова Политика приватности описује Наше политике и процедуре о прикупљању, коришћењу и откривању Ваших информација када користите Услугу и говори Вам о Вашим правима на приватност и о томе како Вас закон штити.

Користимо Ваше личне податке за пружање и побољшање Услуге. Коришћењем Услуге прихватате прикупљање и коришћење информација у складу са овом Политиком приватности.

Тумачење и дефиниције

Интерпретација

Речи чије је почетно слово велико имају значење дефинисано под следећим условима. Следеће дефиниције ће имати исто значење без обзира да ли се појављују у једнини или у множини.

Дефиниције

За потребе ове Политике приватности:

 • Налог значи јединствени налог креиран да бисте приступили нашој Услузи или деловима наше Услуге.

 • Повезано лице значи ентитет који контролише, контролише или је под заједничком контролом са странком, при чему „контрола“ значи власништво над 50% или више акција, удела у капиталу или других хартија од вредности које имају право да гласају за избор директора или другог органа управљања .

 • Компанија (која се у овом Уговору назива “Компанија”, “Ми”, “Нас” или “Наш”) односи се на Ринг Солутионс доо, Др Ника Миљанића 19, 11060 Београд, Србија.

 • Колачићи су мале датотеке које се постављају на Ваш рачунар, мобилни уређај или било који други уређај од стране веб-сајта, које садрже детаље о Вашој историји прегледања на тој веб локацији међу бројним употребама.

 • Држава се односи на: Србију

 • Уређај означава сваки уређај који може да приступи Услузи као што је рачунар, мобилни телефон или дигитални таблет.

 • Лични подаци су свака информација која се односи на идентификовану особу или особу која се може идентификовати.

 • Услуга се односи на веб локацију.

 • Пружалац услуга означава свако физичко или правно лице које обрађује податке у име Компаније. Односи се на компаније треће стране или појединце запослене у Компанији да би олакшали пружање Услуге, да би пружили услугу у име Компаније, да би обављали услуге у вези са Услугом или да помогну Компанији у анализи начина на који се Услуга користи.

 • Услуга друштвених медија треће стране односи се на било коју веб локацију или било коју веб локацију друштвене мреже преко које се Корисник може пријавити или креирати налог за коришћење услуге.

 • Подаци о коришћењу односе се на податке који се аутоматски прикупљају, било генерисани коришћењем услуге или из саме инфраструктуре услуге (на пример, трајање посете страници).

 • Сајт се односи на Škrabac WebShop, доступан са https://skrabac.com/

 • Ви означавате појединца који приступа или користи Услугу, или компанију или друго правно лице у чије име тај појединац приступа или користи Услугу, у зависности од случаја.

Прикупљање и коришћење ваших личних података

Врсте прикупљених података

Лични подаци

Док користите нашу услугу, можемо од вас тражити да нам дате одређене личне информације које се могу користити за контактирање или идентификацију. Личне информације могу укључивати, али се не ограничавају на:

 • Адреса Е-поште

 • Име и презиме

 • Број телефона

 • Адреса, држава, покрајина, поштански број, град

 • Подаци о употреби

Подаци о употреби

Подаци о коришћењу се прикупљају аутоматски приликом коришћења услуге.

Подаци о коришћењу могу укључивати информације као што су адреса Интернет протокола Вашег уређаја (нпр. ИП адреса), тип претраживача, верзија претраживача, странице наше услуге које посећујете, време и датум Ваше посете, време проведено на тим страницама, јединствени уређај идентификаторе и друге дијагностичке податке.

Када приступате Услузи преко или преко мобилног уређаја, можемо аутоматски да прикупљамо одређене информације, укључујући, али не ограничавајући се на, тип мобилног уређаја који користите, јединствени ИД вашег мобилног уређаја, ИП адресу вашег мобилног уређаја, ваш мобилни уређај оперативни систем, тип мобилног Интернет претраживача који користите, јединствене идентификаторе уређаја и друге дијагностичке податке.

Такође можемо да прикупљамо информације које Ваш претраживач шаље сваки пут када посетите нашу Услугу или када приступите Услузи преко или преко мобилног уређаја.

Информације из услуга друштвених медија трећих страна

Компанија вам омогућава да креирате налог и пријавите се да бисте користили услугу преко следећих услуга друштвених медија трећих страна:

 • Google
 • Facebook

Ако одлучите да се региструјете преко или нам на други начин дозволите приступ услугама друштвених медија треће стране, можемо да прикупљамо личне податке који су већ повезани са налогом Ваше услуге друштвених медија треће стране, као што су Ваше име, Ваша адреса е-поште, Ваше активности или Ваша листа контаката повезана са тим налогом.

Такође можете имати опцију да делите додатне информације са Компанијом преко налога ваше услуге друштвених медија треће стране. Ако одлучите да пружите такве информације и личне податке, током регистрације или на други начин, дајете Компанији дозволу да их користи, дели и чува на начин у складу са овом Политиком приватности.

Технологије за праћење и колачићи

Користимо колачиће и сличне технологије за праћење да бисмо пратили активности на нашој услузи и чували одређене информације. Технологије праћења које се користе су светионици, ознаке и скрипте за прикупљање и праћење информација и за побољшање и анализу Наше услуге. Технологије које користимо могу укључивати:

 • Колачићи или колачићи претраживача. Колачић је мала датотека постављена на Ваш уређај. Можете наложити свом претраживачу да одбије све колачиће или да назначи када се колачић шаље. Међутим, ако не прихватите колачиће, можда нећете моћи да користите неке делове наше услуге. Осим ако нисте подесили подешавања претраживача тако да одбија колачиће, наша услуга може користити колачиће.
 • Веб Беацонс. Одређени делови наше услуге и наше е-поруке могу да садрже мале електронске датотеке познате као веб светионици (који се такође називају јасни гиф-ови, ознаке пиксела и гиф-ови од једног пиксела) који омогућавају Компанији, на пример, да броји кориснике који су посетили те странице или отворили е-пошту и за другу сродну статистику веб локације (на пример, бележење популарности одређеног одељка и проверу интегритета система и сервера).

Колачићи могу бити „трајни“ или „сесијски“ колачићи. Трајни колачићи остају на вашем личном рачунару или мобилном уређају када изађете ван мреже, док се колачићи сесије бришу чим затворите свој веб претраживач. Можете сазнати више о колачићима у чланку на веб локацији ТермсФеед .

Користимо сесијске и трајне колачиће у доле наведене сврхе:

 • Неопходни / есенцијални колачићи

  Тип: колачићи сесије

  Администрира: Ми

  Сврха: Ови колачићи су од суштинског значаја за пружање услуга доступних преко веб странице и да би вам омогућили да користите неке од његових функција. Они помажу да се аутентификују корисници и спрече лажно коришћење корисничких налога. Без ових колачића, услуге које сте тражили не могу бити пружене, а ми користимо ове колачиће само да бисмо вам пружили те услуге.

 • Политика колачића / Колачићи за прихватање обавештења

  Тип: Трајни колачићи

  Администрира: Ми

  Сврха: Ови колачићи идентификују да ли су корисници прихватили употребу колачића на веб локацији.

 • Колачићи функционалности

  Тип: Трајни колачићи

  Администрира: Ми

  Сврха: Ови колачићи нам омогућавају да запамтимо изборе које направите када користите веб локацију, као што је памћење ваших података за пријаву или језичких преференција. Сврха ових колачића је да Вам пруже личније искуство и да избегнете да морате поново да уносите своја подешавања сваки пут када користите веб локацију.

За више информација о колачићима које користимо и вашим изборима у вези с колачићима, посетите нашу Политику колачића или одељак Колачићи наше Политике приватности.

Коришћење Ваших личних података

Компанија може користити личне податке у следеће сврхе:

 • За пружање и одржавање наше услуге , укључујући праћење коришћења наше услуге.

 • За управљање Вашим налогом: за управљање Вашом регистрацијом као корисника услуге. Лични подаци које дајете могу Вам омогућити приступ различитим функцијама Услуге које су Вам доступне као регистрованом кориснику.

 • За извршење уговора: развој, усаглашеност и преузимање уговора о куповини производа, артикала или услуга које сте купили или било ког другог уговора са нама путем Услуге.

 • Да вас контактирамо: да бисмо вас контактирали е-поштом, телефонским позивима, СМС-ом или другим еквивалентним облицима електронске комуникације, као што су пусх обавештења мобилне апликације у вези са ажурирањима или информативном комуникацијом у вези са функционалностима, производима или уговореним услугама, укључујући безбедносна ажурирања, када је то неопходно или разумно за њихово спровођење.

 • Да вам пружимо вести, посебне понуде и опште информације о другим производима, услугама и догађајима које нудимо, а који су слични онима које сте већ купили или за које сте се распитивали осим ако нисте одлучили да не примате такве информације.

 • Да управљате вашим захтевима: Да присуствујете и управљате вашим захтевима према нама.

 • За пословне трансфере: Можемо да користимо Ваше податке за процену или спровођење спајања, продаје, реструктурирања, реорганизације, распуштања или друге продаје или преноса неке или целокупне Наше имовине, било да се ради о неограниченом пословању или као део стечајног поступка, ликвидације или сличног поступка, у којој су лични подаци које ми држимо о корисницима наших услуга међу пренесеним средствима.

 • За друге сврхе : Ваше информације можемо користити у друге сврхе, као што су анализа података, утврђивање трендова коришћења, утврђивање ефикасности наших промотивних кампања и за процену и побољшање наше услуге, производа, услуга, маркетинга и вашег искуства.

Ваше личне податке можемо да поделимо у следећим ситуацијама:

 • Са добављачима услуга: Ваше личне податке можемо делити са добављачима услуга да бисмо надгледали и анализирали коришћење наше услуге, да бисмо Вас контактирали.
 • За пословне трансфере: Можемо да делимо или пренесемо Ваше личне податке у вези са, или током преговора о било каквом спајању, продаји имовине Компаније, финансирању или стицању целог или дела нашег пословања другој компанији.
 • Са филијалама: Ваше податке можемо делити са нашим филијалама, у ком случају ћемо захтевати од њих да поштују ову Политику приватности. Повезане компаније укључују нашу матичну компанију и све друге подружнице, партнере у заједничком улагању или друге компаније које контролишемо или које су под заједничком контролом са нама.
 • Са пословним партнерима: Ваше податке можемо делити са нашим пословним партнерима да бисмо вам понудили одређене производе, услуге или промоције.
 • Са другим корисницима: када делите личне податке или на други начин комуницирате на јавним површинама са другим корисницима, такве информације могу да виде сви корисници и могу се јавно дистрибуирати напољу. Ако комуницирате са другим корисницима или се региструјете преко услуге друштвених медија треће стране, ваши контакти на услузи друштвених медија трећих страна могу видети ваше име, профил, слике и опис ваше активности. Слично томе, други корисници ће моћи да виде описе Ваших активности, да комуницирају са Вама и виде Ваш профил.
 • Уз Вашу сагласност : Ваше личне податке можемо открити у било коју другу сврху уз Вашу сагласност.

Задржавање Ваших личних података

Компанија ће задржати Ваше личне податке само онолико дуго колико је неопходно за сврхе наведене у овој Политици приватности. Задржаћемо и користити Ваше личне податке у мери која је неопходна да бисмо испунили наше законске обавезе (на пример, ако смо обавезни да задржимо Ваше податке у складу са важећим законима), решавамо спорове и спроводимо наше правне споразуме и политике.

Компанија ће такође задржати податке о коришћењу за потребе интерне анализе. Подаци о коришћењу се генерално чувају краће време, осим када се ови подаци користе за јачање безбедности или за побољшање функционалности Наше услуге, или смо законски обавезни да чувамо ове податке у дужем временском периоду.

Пренос Ваших личних података

Ваше информације, укључујући личне податке, обрађују се у пословним канцеларијама Компаније и на свим другим местима где се налазе стране укључене у обраду. То значи да се ове информације могу пренети на — и одржавати на — рачунарима који се налазе ван ваше државе, провинције, земље или друге државне јурисдикције где се закони о заштити података могу разликовати од оних у вашој јурисдикцији.

Ваш пристанак на ову Политику приватности праћен Вашим подношењем таквих информација представља Вашу сагласност са тим трансфером.

Компанија ће предузети све разумно неопходне кораке како би осигурала да се ваши подаци третирају безбедно иу складу са овом Политиком приватности и да се неће извршити пренос ваших личних података организацији или земљи осим ако не постоје адекватне контроле, укључујући безбедност Ваши подаци и други лични подаци.

Избришите своје личне податке

Имате право да избришете или захтевате да помогнемо у брисању личних података које смо прикупили о вама.

Наша услуга вам може дати могућност да избришете одређене информације о вама из услуге.

Своје информације можете ажурирати, изменити или избрисати у било ком тренутку тако што ћете се пријавити на свој налог, ако га имате, и посетити одељак подешавања налога који вам омогућава да управљате својим личним подацима. Такође можете да нас контактирате да затражите приступ, исправите или избришете било које личне податке које сте нам дали.

Имајте на уму, међутим, да ћемо можда морати да задржимо одређене информације када имамо законску обавезу или законску основу за то.

Откривање Ваших личних података

Пословне трансакције

Ако је Компанија укључена у спајање, аквизицију или продају имовине, Ваши лични подаци могу бити пренети. Обавестићемо вас пре него што се ваши лични подаци пренесу и постану предмет друге политике приватности.

Спровођење закона

Под одређеним околностима, од компаније се може захтевати да открије Ваше личне податке ако то захтева закон или као одговор на валидне захтеве јавних органа (нпр. суда или владине агенције).

Други законски захтеви

Компанија може открити Ваше личне податке у доброј намери верујући да је таква радња неопходна за:

 • Поштујте законску обавезу
 • Заштитите и браните права или имовину Компаније
 • Спречите или истражите могуће погрешне радње у вези са Услугом
 • Заштитите личну безбедност корисника услуге или јавности
 • Заштитите од правне одговорности

Сигурност Ваших личних података

Безбедност Ваших личних података нам је важна, али имајте на уму да ниједан метод преноса преко Интернета или метод електронског складиштења није 100% сигуран. Иако настојимо да користимо комерцијално прихватљива средства за заштиту ваших личних података, не можемо гарантовати њихову апсолутну сигурност.

Приватност деце

Наша служба се не обраћа никоме млађем од 13 година. Не прикупљамо свесно личне податке од било кога млађег од 13 година. Ако сте родитељ или старатељ и свесни сте да нам је Ваше дете дало личне податке, контактирајте нас. Ако постанемо свесни да смо прикупили личне податке од било кога млађег од 13 година без провере сагласности родитеља, предузимамо кораке да уклонимо те информације са наших сервера.

Ако морамо да се ослонимо на сагласност као правни основ за обраду ваших информација, а ваша земља захтева сагласност родитеља, можда ћемо захтевати сагласност вашег родитеља пре него што прикупимо и користимо те информације.

Везе ка другим веб локацијама

Наша услуга може садржати везе ка другим веб локацијама којима ми не управљамо. Ако кликнете на везу треће стране, бићете преусмерени на сајт те треће стране. Препоручујемо вам да прегледате Политику приватности сваког сајта који посетите.

Немамо контролу и не преузимамо одговорност за садржај, политику приватности или праксу било којих сајтова или услуга трећих страна.

Промене ове Политике приватности

Можемо с времена на време ажурирати нашу политику приватности. Обавестићемо вас о свим променама објављивањем нове Политике приватности на овој страници.

Обавестићемо вас путем е-поште и/или истакнутог обавештења на нашој услузи пре него што промена ступи на снагу и ажурирати датум „Последње ажурирање“ на врху ове Политике приватности.

Саветујемо вам да периодично прегледате ову Политику приватности за било какве промене. Промене ове Политике приватности ступају на снагу када се објаве на овој страници.

Контактирајте нас

Ако имате било каквих питања о овој Политици приватности, можете нас контактирати: