📃 Reklamacije

Iako se trudimo da felera bude što manje, i da dobro pregledamo sve artikle prilikom slanja, ipak se može desiti propust, jer ko radi taj i greši.

Molimo vas da proverite svoju porudžbinu po prijemu i odmah nas kontaktirajte ako je artikal neispravan, oštećen ili ako dobijete pogrešan artikal, kako bismo mogli da procenimo problem i ispravimo ga.

Škrabac neće biti odgovaran za bilo kakve greške ili oštećenja robe, uzrokovane poštanskim uslugama ili dostavom, ali ćemo se potruditi da Vam na bilo koji način izađemo u susret.

Opranu i nošenu garderobu ne možete vratiti uz povrat novca, ali ukoliko se desio neki defekt na proizvodu u prvih šest meseci od kupovine, a da to nije Vašom krivicom, rado ćemo ga zameniti za neki drugi.

Pratite uputstva za održavanje i pranje koja se nalaze na unutrašnjoj etiketi proizvoda, i nemojte nijedan proizvod sušiti u mašini za sušenje veša, jer osim što ih možete deformisati, time znatno štetite okolini jer sušilice ispuštaju čak 10 puta veće količine CO2 u atmosferu od mašina za pranje, i time utičete na povećanje globalnog zagrevanja.

U slučaju da prihvatimo vašu reklamaciju, snosimo troškove slanja u oba smera.